Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

15 Ağustos 2013 Perşembe

SİZİN ÇOCUKTA MI DUNKOF*? VELİ,ÖĞRENCİ VE ÇARESİZLİK REFLEKSİ

Herkes kazananlara imrenir. Kiminin halasının kızı Tıp Fakültesini kazanmıştır; kiminin amcasının oğlu afili bir mühendislik fakültesini.Üstelik sınava ilk girişlerinde kazanmışlardır. Veli iseniz kendi çocuğunuzu bu çocuklarla kıyaslar durursunuz. Bizim çocuk " zeki ama çalışmıyor" diyerek hem kendinizi hem çevrenizi rahatlatmaya çalışırsınız. Kimse kendi çocuğu için  " salak yemin ederim geri zekalı bu çocuk "  demez kolay kolay. Özel okula gönderecek durumunuz varsa zaten dershaneye gidiyordur kesin. Eğer devlet okuluna gidiyorsa dershaneye gitmeden de olmaz. Ama bunların hepsi çaresizlik refleksinden başka bir şey değildir. Çünkü ülkemizde neredeyse her sene sınavlarda ufak ya da büyük çapta değişiklik oluyorken ailelerin eğitim sistemini takip etmeleri imkansızdır haliyle. Ki bir çok dershane ve okul bile sistemi yüzeysel takip ederken. Buradan çıkaracağımız iki temel şey var : 1-OKUL NE VERDİ? 2-DERSHANE NE VEREBİLİR?


ÖZELLİKLE DEVLET VE BİR ÇOK ÖZEL OKUL YAŞLI VE SİSTEMİ İYİ ANALİZ EDEMEYEN ÖĞRETMENLERLE DOLU. DEVLETTE 65 yaşına kadar öğretmen bulunabilirken(Türkiye'de memurların %26'sı öğretmen) özel okul daha ucuz maliyetli yaşlı öğretmen ya da neredeyse asgari ücretli deneyimsiz genç öğretmen alma eğiliminde oluyor. 


ÖĞRENCİLER İSE NE EVDE NE OKULDA KENDİLERİNİ İYİ İFADE EDEBİLİYOR. ÇÜNKÜ ARALARINDA EN AZ İKİ NESİL FARKI OLAN ÖĞRETMENLERDEN DERS ALIYORLAR. ÜSTELİK BİRDE BİLGİLERİ SINAV ORTALAMASININ ALTINDA İSE DERSHANEDE DENEYİMSİZ VE GENÇ HOCALARA EMANET EDİLİYORLAR. AİLELERDE BUNU ÖLÇEBİLECEK BİLGİYE SAHİP DEĞİL. KISACASI EĞER ÖĞRENCİNİN DURUMU ZATEN PEK PARLAK DEĞİLSE NE DERSHANE NE DE OKULDA İYİ HOCALARLA KARŞILAŞMA İHTİMALİ VAR.


SONUÇ OLARAK HEM PARA HEM ZAMAN KAYBEDİYORSUNUZ.


ZAMAN GEÇTİKÇE KAFA KARIŞIKLIĞI ARTIYOR. HEM ÖĞRENCİ HEM AİLE NE YAPACAĞINI BİLMİYOR. DÜZENSİZ DERS ÇALIŞMA GAYRETLERİ, YENİ DERSHANELER, OKUL DERSLERİ YA DA MEZUN OLMANIN VERDİĞİ ANLAMSIZLIK HİSSİ GİT GİDE YÜK OLMAYA BAŞLIYOR.


PEKİ NE YAPMALI???

EĞİTİM KOÇLUĞU VE  " NE YAPACAĞIM ŞİMDİ BEN" 

yazısını okumayı unutmayın.

* Bizimkiler dizisini izleyenler hatırlayacaktır. Doğru yazılımı DUMMKOPF'tur.

Hiç yorum yok:

YAZ YORUMU AL CEVABI

Yazılarımın ve Çalışmalarımın ancak SİZİN YORUMLARINIZLA daha iyi hale gelebileceğini unutmayın! Yorumlarınızı anlaşılır bir dille,herkese faydalı olabilecek içerikle,klişe ve tekrar ifadelerden arındırılmış bir biçimde yazdığınız için TEŞEKKÜR EDERİM.