Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

5 Eylül 2013 Perşembe

2014 YENİ SBS SİSTEMİ-Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi


2014 yeni SBS sistemi hakkında daha önce 2014 SBS NASIL OLACAK diye uzunca bir yazı yazmıştım. Daha detaylı bilgi için o yazıyı okuyun derim. Şimdi burada ise kısaca yeni SBS sisteminden bahsedeceğim.
Üstte ki tabloda gördüğünüz derslerden 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri ortak sınav olacak.Kendi okullarında,başka öğretmenler eşliğinde.


Sonra bu sınavlar ile yılsonu başarı puanları hesaplanacak. Bu matematiksel olay çokta mühim değil aslında. Sonuç olarak ne kadar yüksek alırsanız o kadar iyi sınavlarda. Ama ayrıca devamsızlık,kanaat notu gibi şeylerde kısmen önemli.


her ne kadar 6 ve 7. sınıflar önemli olsa da 8. sınıfın %70 etkisi var. Bu kısım 8. sınıfın önemini arttırıyor. 



Bu tabloda da yerleştirme esas puanının nasıl hesaplandığı ile ilgili bir örnek.


SONUÇ: 

Milli Eğitim öğrencilerin okulu önemsemesini istiyor kısacası. Bu açıdan ders kitapları da önem arz ediyor. Ayrıca ortak müfredata göre sınav yapılacağı için konuları iyi anlayan ve bilen öne geçiyor. Bu açıdan öğrencilerin iyi bir öğrenci koçuna ve bilgilendirici rehberliğe ihtiyaçları var. Ailelerin bu konuya dikkat etmeleri ise şart!

Hiç yorum yok:

YAZ YORUMU AL CEVABI

Yazılarımın ve Çalışmalarımın ancak SİZİN YORUMLARINIZLA daha iyi hale gelebileceğini unutmayın! Yorumlarınızı anlaşılır bir dille,herkese faydalı olabilecek içerikle,klişe ve tekrar ifadelerden arındırılmış bir biçimde yazdığınız için TEŞEKKÜR EDERİM.